Cu un pic mai mult (doar un pic!) efort, painea cea relativ anosta se poate inlocui cu niste biscuiti cu verdeata, potriviti pentru o gustare.
Tot de la asa-zisa reteta de saratele - "100/100/100" pornind (vedeti aici la ce ma refer), am facut aluatul intocmai, adica:
- 100g unt rece
- 100g branza de vaci- 120g faina alba
La aceste ingrediente am mai adaugat destul de mult marar proaspat tocat, o lingurita de busuioc uscat si o lingurita de cimbru.
Am amestecat toate ingredientele si am obtinut un aluat ca o plastilina, pe care l-am lasat 30 de minute la frigider.
Apoi se intinde aluatul intre doua coli de hartie de copt si se decupeaza in formele dorite. Se pun biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt, la cuptorul preincalzit la 175 de grade, 20-25 de minute.
Desi, initial, mi s-a parut cam pregnant cimbrul, aromele s-au imprietenit foarte bine si, cel mai important, biscuiteii au trecut testul suprem, acela al copilului :-).
Pentru gustare, am taiat cu aceeasi forma cu care am taiat si aluatul, flori din cascaval si rosii, apoi inimioare de castravete si fundite din ceapa verde. Pofta buna :-)!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu