marți, 6 septembrie 2016

Biscuiti de concediu (cu afine si para)


Atata mi-a trebuit - sa am acces la cuptor in concediu. Hartia de copt era oricum pusa-n bagaj - cine stie in ce context poti ajunge sa ai nevoie de ea? Mai bine sa nu-ti para rau ca nu o ai :-))

Afine congelate? Desigur, merg asa de bine in iaurt, cu niste fulgi, erau si ele in cutia frigorifica.
A mai trebuit o fuga la non-stop-ul local, inca 4 ingrediente si gata - mirosul de acasa, de biscuitei proaspat iesiti din cuptor. 

Pentru 9 biscuiti mari (deh, taiati cu paharul cu Hello Kitty al copilei, diametrul de fix 7.5cm) am folosit:
- 1 pahar (acelasi, cu Hello Kitty, desigur) de faina - adica 120g
- 1 galbenus
- 50g de unt de la frigider
- 2-3 felii de para
- cateva afine congelate

Cum am procedat: feliile de para le-am zdrobit cu o furculita; afinele le-am tinut in punga lor, sub jet de apa calda pana ce s-au inmuiat cat sa le sfaram cu degetele (tot in punga respectiva). Am pus intr-o craticioara (caci bol n-aveam, concediu - remember :-)?) para zdrobita si afinele, untul, galbenusul, faina si am framantat pana am obtinut un aluat ca plastilina, nelipicios. 

Am intins aluatul intre doua coli de copt - pe post de facalet am folosit un sul de pungute de unica folosinta. Am decupat apoi cu paharul Hello Kitty si am dat la cuptor, 180 de grade, aproximativ 20 de minute. Pofta buna in vacanta :-) !

4 comentarii:

  1. Desigur :-) vor iesi un pic mai pufosi si s-ar putea sa intre uuuun pic mai multa faina.

    RăspundețiȘtergere
  2. In loc de unt normal pot folosi unt de cocos?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posibil sa iasa un pic mai sfaramiciosi, dar cred ca se poate incerca :-)

      Ștergere