vineri, 10 februarie 2017

Chec bicolor, cu legume



Daca tot se apropie Valentine's Day, m-am gandit sa reinterpretez cadourile dulci caracteristice cu un chec cu legume :-) . Inima-i tot acolo, la propriu si la figurat, spre mare uimire si incantare a copilului, care va garantez ca va intoarce feliile de chec pe toate partile :-).


Pentru checul "inima" am folosit:
-130g de sfecla cruda, curatata si taiata cubulete
- 130g de smantana grasa
- 3 galbenusuri (puteti folosi 2 oua intregi, albusurile batute spuma)
- 1 lingura de ulei
- 100g de faina cu putin praf de copt

Am pus sfecla si smantana in blender si am amestecat bine-bine, rezultand o crema de un ciclam extraordinar de frumos :-). Am amestecat apoi toate ingredientele si am intins compozitia intr-o tava mica, dreptunghiulara, cu dimensiunea de 27x18cm, tapetata pe fund cu hartie de copt. Am dat la cuptorul preincalzit la 190 de grade, 25 de minute (lasati mai departe cuptorul sa mearga, vedeti mai jos de ce). Apoi am rasturnat pe un tocator de lemn, am dezlipit usor hartia de copt si am decupat inimioare, ca-n fotografiile de mai jos, optimizand cat mai mult din blat, in incercarea de a obtine cat mai multe inimioare.




 Cat a stat blatul cel rosu la cuptor, deja ma ocupasem de restul compozitiei formata din:
- 300g de smantana grasa
- 5 galbenusuri (sau 3 oua intregi, albusurile batute separat)
- 120g de faina cu putin praf de copt
- 2 linguri de ulei
- 2 florete de broccoli fiert
- jumatate de morcov crud, ras
- 4-5 cm de praz crud, tocat marunt

Am amestecat toate ingredientele si am pus intr-o forma mica, de chec, tapetata pe fund cu hartie de copt, vreo 3 linguri de compozitie, cat sa acopere in strat subtire fundul formei. Apoi am asezat, infigandu-le in stratul subtire de compozitie, inimioarele. Am turnat deasupra, cat sa acopere integral inimioarele, restul compozitiei.
Pentru a vedea "tehnica", puteti arunca un ochi si la reteta de Chec cu pere, in doua culori, unde am pus mai multe poze din timpul prepararii.


Checul astfel alcatuit l-am bagat la cuptorul (lasat pornit, va amintiti? :-) ) setat la 190 de grade, pret de aprox. 45 minute, pana ce checul a prins o culoare rumena la suprafata, si a trecut testul scobitorii. Se rastoarna din forma de chec pe un platou si se feliaza mai bine dupa ce se raceste putin. Pofta buna :-) !


**Atentie! Nu folosesc albusuri, insa daca voi folositi, va incurajez sa le bateti spuma si sa le inglobati mereu ultimele in compozitii. Astfel, checul vostru va iesi mult mai pufos decat al meu :-)
** Textura acestui chec este usor umeda, densa, specifica checurilor cu legume (indeosebi daca nu se folosesc albusuri).








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu