Batoanele acestea sunt inrudite cu Batoanele cu cereale si cartof dulce/dovleac placintar siii... contin numai 3 ingrediente. Pentru toate mamicile care au nevoie sa fie precum Speedy Gonzales in bucatarie, cu dedicatie :-) !
Pentru o tava rotunda, non-aderenta, de 20cm diametrul, am folosit:
- 100g de capsuni (puteti folosi si congelate)
- 100g fulgi de ovaz
- 40g de migdale crude
- 50ml de apa (sau lapte)
Pasul 1. Se pun in blender si se macina grosier migdalele si fulgii de ovaz. Apoi se pun intr-un bol.
Pasul 2. Se pun in blender capsunile si apa (*daca folositi capsuni congelate, puneti un strop mai putina apa). Apoi se toarna in bol, peste fulgi si migdale.
Pasul 3. Se amesteca toate ingredientele, se lasa 5 minute sa se odihneasca astfel incat fulgii sa absoarba lichidul, se intinde compozitia in strat subtire in tava, se traseaza cu un cutit liniile de taiere ale batoanelor si se baga la cuptorul preincalzit la 200 de grade, 20-30 min, in functie de cat de crocante doriti sa fie batoanele.
Dupa acest dans simplu, din 3 pasi, se lasa batoanele la racit pe un gratar si se pot servi la dejun ori la gustare. Pofta buna :-) !
*Optional, pe langa capsuni, pentru amuzamentul copiilor, se pot decupa mici forme din felii de banana pe care le puneti pe deasupra. Deasemenea, puteti pune scortisoara, nucsoara, vanilie, ce va place mai mult pentru a obtine arome diferite.
** Textura batoanelor este usor gumoasa in interior si usor crocanta pe exterior.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu