Pentru copilasii mai mici, se pot folosi mai putine curmale, noi de data aceasta am vrut sa ne facem de cap si am pus... 6 :-p ! Daca veti pune mai putine insa, se va simti mai pregnanta aroma fisticului. In orice caz, textura acestor batoane a fost pentru mine una neasteptata: sunt moi si pufoase pentru aspectul subtire al feliilor; sunt rumene pe ambele parti dar cu o textura uniforma, fara ca interiorul sa difere de crusta.
Pentru o tava cu diametrul de 20cm am folosit:
- 50g de fistic crud, macinat
- 100g de mar, fara coaja
- 6 curmale deshidratate
- 60 ml de apa
- 1 lingurita mica ulei de cocos
- 20g de faina integrala
- putin praf de copt
Am pus in blender curmalele, marul si 60 ml din apa in care le-am hidratat peste noapte. Apoi am amestecat pasta rezultata impreuna cu restul ingredientelor. Aluatul cel vartos l-am nivelat in strat subtire, cam de maxim 1cm, in tava non-aderenta si am bagat la cuptorul preincalzit la 200 de grade, cam 25 de minute (am vrut sa devina nitel mai rumena suprafata).
Dupa ce s-a racit in tava, am feliat si am pus pe farfurie. Se pastreaza bine la frigider, cu folie alimentara deasupra si sunt gustoase atat reci cat si caldute. Pofta buna :-) !
*Daca folositi mai putine curmale, pastrati raportul curmale-apa (de pilda, la 4 curmale, folositi numai 40ml de apa).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu