Surprizatoarea combinatie intre dulce si sarat pe noi ne-a cucerit. Pornind de la biscuitii "100/100/100", am dorit sa le ofer acestora mai multa consistenta, adaugand seminte si curmale.
Pentru aproape 2 tavi de biscuitei am folosit:
- 100g branza de vaci
- 100g unt rece
- 120g faina alba
- 20g seminte floarea soarelui (puteti incerca si cu alte seminte/nuci)
- 3 curmale deshidratate
- 3 linguri de apa
- 1 galbenus pentru uns
Am alcatuit un aluat amestecand faina, untul, branza, apoi am intins in strat subtire si, cu ajutorul unui pahar, am decupat cercurile mari, iar gaura lor am facut-o cu un capac de la o sticla.
Am blenduit semintele, curmalele si 3 linguri de apa din apa in care rehidratasem curmalele.
Am asezat cercurile de aluat pe tava tapetata cu hartie de copt, iar in interiorul lor am pus cate o jumatate de lingurita din compozitia de seminte. Am presat bine cu dosul linguritei pana ce am adus la acelasi nivel cu marginile biscuiteilor.
Marginile le-am uns cu galbenus si am dat la cuptorul preincalzit la 200 de grade, cam 20 de minute. Timpul poate sa difere usor in functie de grosimea biscuitilor. Pofta buna :-) !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu