Ingrediente:
- un pachet foi de placinta
- o galetusa de iaurt de 1 kg
- o cana de zahar
- 9 oua
- un pachet branza de vaci usoara
- esenta de rom
- 3 linguri ulei
Se unge cu ulei o tava antiaderenta apoi se pun pun foile de placinta astfel incat sa formeze un pat, lasand cate un sfert din foaie sa "atarne" pe marginea tavii astfel incat la final, prin suprapunerea bucatilor libere de foi sa se "inchida" placinta. In locurile in care foile se suprapun e bine sa fie picurat putin ulei. Apoi se toarna toata compozitia. Se pune deasupra o foaie, se picura putin ulei si apoi succesiv se suprapun partile de foi lasate libere. In felul acesta, compozitia nu se imprastie in tava. In orice caz, daca foile sunt prea subtiri sau nu sunt aranjate bine si se rup, nu-ti face griji, nu va dauna nici aspectului si nici gustului. Deasupra se unge uniform cu putin ou batut si se mai presara niste zahar. Se da la cuptor, la 200 de grade pentru o ora si zece minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu