miercuri, 29 decembrie 2010

Pizza cu de toate

Inainte de a o pune la cuptor


O pizza care trece cu laude testul concurentei cu surorile ei "de pe piata". Voi scrie ce ingrediente am folosit eu, insa poti folosi tot felul de "resturi" din frigider, in cantitatile dorite, dupa ochi.

Ingrediente:

Pentru sos:
  1. jumatate de cutie Cirio pasta de tomate cu rosii bucatele si busuioc
  2. 1 lingura ulei de masline
  3. cimbru, busuioc, oregano, sare, piper, 1 foaie dafin
Pentru compozitie:
  1. 1 ardei rosu
  2. 1 ardei verde
  3. 5 linguri de masline fara samburi
  4. parmezan ras
  5. 3-4 felii de muschi file
  6. 1 ceapa
  7. o conserva mica de porumb
     Pentru blat:
    1. 400 gr de faina
    2. 100 gr de gris
    3. 300 ml de apa
    4. un plic de drojdie praf (7 gr)
    5. sare
    6. 2 linguri de ulei de masline

    Aluatul se face ca cel  de pizza cu rosii si mozzarella . In timp ce aluatul creste, ne ocupam de sos: intr-o lingura de ulei se pune sosul de rosii cu rosii bucatele la calit. Se adauga toate celelalte mirodenii si se lasa sa fiarba 3-5 minute.

    Apoi  taiem toate ingredientele pentru umplutura: maslinele - rondele, ceapa - solzisori, ardeii si muschiul file bucatele. Se intinde aluatul in tava pe hartie de copt, se unge cu sosul de rosii si apoi se pun la intamplare restul ingredientelor, punand deasupra parmezanul ras. Se da la cuptor, la 190 de grade, pe randul din mijloc pentru aprox. 45 min.


    Dupa - numai buna de mancat

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu