luni, 21 februarie 2011

Pui exotic


Eeei, "exotic".....e un pui mai cu ifose asa ca si-a tras o titulatura la vrajeala :). In realitate, este un piept de pui cu mandarine, foarte interesant la gust. Personal am ramas tare placut surprinsa cat de bine s-au "pupat" toate ingredientele intre ele, aroma dulce a mandarinei este foarte fina, cat sa-i dea un ceva aparte, fara nicio nota fortata.

Pentru 2 portii am folosit:
  1. o conserva mica de compot de mandarine ( 175 gr pulpa)
  2. un piept de pui (500 gr)
  3. o portocala 
  4. 3 linguri de maioneza light
  5. piper, sare
Pieptul de pui, fie il tai bucatele, fie il cumperi gata taiat si il pui la fiert in apa destula, pentru 20 de minute. Mandarinele din compot se strecoara si se zvanta putin iar sucul din compot se toarna in apa in care fierbe pieptul de pui ca acesta sa capete un parfum mai puternic. Mandarinele si portocala se taie cubulete.

Dupa ce a fiert, carnea se lasa sa se raceasca, apoi intr-un vas se amesteca toate ingredientele. Daca ai posibilitatea, poti prepara maioneza in casa din 2 oua, 100 ml ulei, sare, piper, sucul de la o jumatate de lamaie si 2 linguri de coniac.

Pofta buna!

 


 

Nota: Inspirata din Bucatarul tau. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu