Un desert cremos, racoritor si proaspat.
Pentru 5 mini-torturi:
- 300 gr branza de vaci slaba
- 200 de gr de fursecuri de diferite sortimente (dar fara umplutura)
- 80 gr unt
- 4 oua
- 2 plicuri de gelatina
- 100 gr zahar
- 100 gr zahar pudra
- o lingura de cacao
- 1 plic de zahar vanilat
- 6 kiwi sau mai multe
Albusurile le bati spuma impreuna cu zaharul tos. Intr-o oala pusa la bain-marie amesteci galbenusurile oualelor cu zaharul pudra si cel vanilat, nu prea mult ca sa nu se inchege galbenusurile. Adaugi branza de vaci si albusurile batute spuma, gelatina pregatita dupa instructiuni (dar cu foarte putina apa), amesteci bine si torni peste baza de fursecuri. Lasi la frigider cateva ore inainte de a servi desertul.
Cand vine momentul servirii lui, cu o foarfeca tai "inelul" de plastic din jurul prajiturii si il dezlipesti cu grija. Daca gelatina e bine inchegata, plasticul va iesi fara probleme, trebuie doar sa actionezi delicat.
Tai trei kiwi in jumatati stelate si folosesti cinci dintre ele pe post de ornament principal. Restul fructelor le tai felii si decorezi dupa plac. Poti servi cu frisca si fructe de kiwi taiate separat pentru cei care doresc un supliment. Pofta buna!
Nota: Inspirata din Bucatarul tau.
Foarte frumos arata si imi place ca e cu kiwi !
RăspundețiȘtergere