Am mai pomenit-o pe prietena mea careia nu-i place ceapa calita, atunci postand o reteta care se preta situatiei. Ceea ce ea abia cumparase si pentru care isi dorea o idee de gatit - fara nefericita ceapa - era o punga cu fasole verde. Asa ca i-am trimis aceasta reteta si, la ceva vreme dupa, mi s-a facut si mie pofta. O mancare mai simpluta si cu mai putine ingrediente, in functie de ce ai prin casa.
Cam o ora dureaza si iti trebuie pentru 4 portii:
- 4 pulpe superioare/inferioare, cum preferi,
- 400 gr fasoale verde, o legatura de marar
- 2 rosii fara pielita din conserva Cirio
- un catel de usturoi
- sare, piper
- 100 ml ulei.
Pui ulei in tigaie si cand s-a incins, pui pulpele pana se rumenesc. Apoi le scoti pe-o farfurie alaturi. Cand fasolea s-a inmuiat, pui peste ea pulpele de pui, uleiul in care s-a prajit carnea, piperul, sarea si lasi la fiert inca jumate de ora. Apoi pui rosiile, usturoiul, verdeata si mai lasi inca 15 min.
In cazul in care sosul e prea lichid, se poate ingrosa cu putina faina ori maizena, pusa cu cateva minute (vreo 10) inainte dea opri focul. Pofta buna!
Te astept cu drag sa participi la provocarea Dulce Romanie,a lunii Aprilie.
RăspundețiȘtergerehttp://bucatepealese.blogspot.com/2011/04/dulce-romanie.html
O zi placuta !