Cum merg pregatirile de Pasti? Este gata friptura, ouale-s vopsite? Copiii sunt nerabdatori sa-si primeasca de la "Urecheat" cadourile?
Miroase a verde, a soare, a zile linistite de primavara...
Sa fiti sanatosi si bucurosi, sa va fie casa plina de oameni dragi iar masa doldora de mancaruri dintre cele mai gustoase! Si sa fim cu totii macar un pic mai buni si mai darnici, putem incepe oricand :) !
Reteta de astazi e putin mai speciala pentru ca aluatul este cu branza de vaci. Nu este chiar desertul clasic, fiind destul de satioasa si mai nimerita ca gustare de sine statatoare ori dejun.
Ingrediente pentru o tava de 38/28 cm:
Aluat:
- 350 gr branza de vaci putin mai grasa
- 400 gr faina
- 1 plic si jumatate de praf de copt
- 6 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 ou
- 2 linguri de ulei
- 4-5 linguri de lapte
- aprox.700 gr mere
- 2 linguri zahar pudra
- o lingura rasa cu pesmet
- un varf de scortisoara
- putina miere si optional 2 linguri de stafide
Merele le speli, le decojesti si le tai feliute apoi le pui precum tiglele, peste aluat. Peste mere torni in ploaie pesmetul, apoi zaharul amestecat cu scortisoara. Pui la cuptorul preincalzit la 190 de grade cam 50 de minute. Cu 10 min inainte de terminarea timpului de coacere, scoti prajitura, o ungi cu putina miere si presari stafidele. Pofta buna!
Nu cred ca exista ceva mai potrivit cu anotimpul, sarbataortea ce bate la usa crestinilor decat aceasta prajitura. Arata tare bine , pana aici s-a simtit aroma de mere cu scortisoara, iar eu cu greu rezista tentatiei.:)
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite cu pace in suflet si in casa !
Paste fericit!
RăspundețiȘtergereBoscodina, multumesc frumos, asemenea si tie, numai bine si Paste Fericit!
RăspundețiȘtergereCraita, Paste Fericit si-o primavara frumoasa iti doresc!
Paste Fericit !!
RăspundețiȘtergerePaste Fericit, Mimmi!
RăspundețiȘtergere