miercuri, 13 aprilie 2011

Supa crema de mazare


Cat e inca frig si mohorat, merge o supa calda si buna!
Pentru 2 portii am folosit:
  1. o ceapa mica
  2. putin ulei
  3. o cutie 250 gr mazare Bonduelle (dupa ce s-a scurs lichidul)
  4. o lingurita legume deshidratate ( sau vegeta, caz in care nu se mai adauga sare ) 
  5. 2 cani de apa
  6. sare dupa gust
Am "dichisit-o" cu piper de mai multe culori, rosii si usturoi confiat si busuioc, crutoane.

Pentru a diversifica putin gustul mai poti pune si un morcov, sau poti lua direct o conserva Bonduelle cu mazare si morcovi. 

Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei, apoi se adauga mazarea si 2 cani de apa, plus legumele deshidratate si un varf de sare. Pui la fiert 15 min si se strecoara, pastrandu-se zeama separat. Lasi putin sa se raceasca si pasezi la blender ori la mixerul de legume, apoi adaugi putin cate putin din zeama in care a fiert pana cand ai consistenta dorita. Pofta buna!

Nota: Idee inspirata de Ama.

2 comentarii:

  1. Arata super delicioasa supa, si simpla de facut. La mine a venit primavara, nu ma prea imbie la supe, dar mi-ar place sa stiu cum este usturoiul confiat si cum l-ai facut :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti o norocoasa! Nu stiu cat e de adevarat dar de dimineata la stiri spuneau ca trei drumuri nationale sunt inchise din cauza zapezii, intre Predeal si Brasov nici nu se putea circula. Asa ca, bucura-te de primavara si pentru mine :) !
    Usturoiul confiat nu-i facut in casa, nu-mi amintesc precis dar e luat dintr-un plafar ceva. Mi-ar placea intr-o buna zi un aparat din acela care deshidrateaza si usuca la o anumita temperatura, mai profesional asa :), sa-mi pot face toate nazbatiile in voie, acasa. Dar pas d'argent momentan pentru asa ceva :) .

    RăspundețiȘtergere