joi, 14 aprilie 2011

Ciorba de linte


Potrivita in vremea Postului sau pentru un regim vegetarian, ciorba de linte o gasesc foarte usoara si placuta ca gust. Un ingredient care nici nu-ti ia simturile pe sus dar nici nu te agreseaza,  lintea este varianta mai fina a boabelor de fasole ca aroma si textura.

Ingrediente pentru 4 portii (in functie de cata apa pui):
  1. 300 gr linte
  2. 100 gr ceapa verde
  3. 2 morcovi mai degraba mari
  4. 5-6 catei de usturoi
  5. legume deshidratate (caz in care ai nevoie si de putina sare) sau un cub concentrat cu gust de legume
  6. cimbru
Lintea o speli intr-o apa si o lasi la inmuiat cateva ore. Cu cat o lasi mai mult, cu atat va fierbe mai usor. Cand boabele s-au umflat suficient, o pui la fiert in apa rece si ii schimbi apa tot cu una rece atunci cand da in clocot.

Adaugi sarea iar aceasta va fi cantitatea de lichid din care va rezulta ciorba.  O lasi sa fiarba cu totul in jur de 30-40 de minute, incerci sa sfarami un bob intre degete si vezi daca-i facuta. Cu 15 minute inainte de a stinge focul adaugi morcovii, ceapa, usturoiul, toate taiate marunt si legumele deshidratate. In ultimele minute adaugi si cimbrul, stingi focul si lasi oala acoperita. Servesti ciorba calda, desi am incercat-o si rece si mie una mi-a placut si asa. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu