vineri, 20 mai 2011

Desert la pahar - capsuni


Ce faci cand ai cateva capsuni - dar nu prea multe cat sa te saturi, cativa  biscuiti - dar nu prea aromati cat sa-i mananci goi si o cutie de mascarpone de care-i mare pacatul ca ai uitat?! Un rapid desert la pahar.
Desigur ca exista nenumarate variante de astfel de desert, nu am inventat adineauri roata, dar astea au fost ingredientele pe care le-am avut la indemana. Si fiindca mascarponele este o crema densa, am preferat sa "exagerez" cu biscuitii. In loc de mascarpone poti folosi frisca proaspat batuta sau chiar inghetata. In cazul asta, mai scazi din cantitatea de biscuiti.


Pentru 4 pahare am folosit:
  1. 150 gr biscuiti Petit Beurre
  2. 250 gr de mascarpone
  3. 1 lingura si separat alte 4 lingurit de zahar fin
  4. 1 lingura jumatate de lichior de cafea
  5. 300 gr capsuni
Biscuiti ii sfarami in bucati nu prea mici (fie in robotul de bucatarie, fie pusi intr-o punga din care ai scos aerul si apoi treci cu facaletul peste ei). Imparti egal in pahare. Crema mascarpone o amesteci cu lichiorul de cafea si o lingura de zahar, apoi o imparti egal in cele patru pahare. Capsunile le speli si le tai in patru, le distribui egal si le pudrezi cu cate o lingurita de zahar. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu