Aproape vezi cum se contopesc toate aromele la cuptor si mamaliga isi depaseste intelesul larg raspandit. Si acum, in timp ce scriu, imi amintesc si poftesc :) ! Desigur, poti folosi si alte ingrediente, nu este o reteta propriu-zis dar secretul gustului a fost in special meritul babicului. Asa ca e musai sa folosesti ori tot babic ori un alb carnat foarte condimentat, chorizo, ori vreo afumatura.
Am folosit o tava de tarta, de 24 cm.
Intai prepari mamaliguta (in principiu raportul este de o cana de malai la doua cani de apa), cam doua cani de malai si patru de apa. Se pune apa cu un strop de sare la fiert si se toarna usor in ploaie malaiul, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase (daca malaiul este de cea mai buna calitate, este putin probabil sa se formeze). O lasi pe foc tot amestecand pana cand e aproape gata.
Ungi forma cu putin unt si o tapetezi cu malai. Torni mamaliga, o nivelezi si apoi o decorezi cu:
- cateva felii de babic taiat
- o legatura ceapa verde
- o mana de masline sarate
- cateva felii de mozzarella
- o mana de parmezan ras
- bucatele de rosie
Buna pizza mamaliga! imi place mamaliguta! o zi minunata!
RăspundețiȘtergere