marți, 4 octombrie 2011

Atelierul de ciocolata Heidi


Joia trecuta, ne-am strans, la invitatia Good Food si Heidi, cativa bloggeri culinari si am purces la drum catre ceea ce, pentru mine cel putin, avea sa fie cea mai ciocolatosa experienta ever.
Avusesem ocazia acum vreo doi ani sa merg la o mica fabrica de ciocolata in sudul Frantei, insa vizita respectiva a fost mai mult teoretica, pe cand acum ne-am suflecat la propriu manecile tunicii de bucatar si ne-am balacit in ciocolata.
Nu stiu cat ma pricep la a prepara ciocolata (desi juriul a considerat ca m-am descurcat :) ) dar cand vine vorba sa o mananc, cu greu las locul fruntas altcuiva. Heidi Choco World este prin definitie locul unde mananci ciocolata cu ochii, cu gura, cu mainile, cu toate simturile la un loc. Pereti intregi plini de ciocolata, de toate sortimentele, cu toate aromele posibile si imposibile, in toate formele, ambalate in cutii care mai de care mai dichisite.


Magazinul este dispus circular, iar in mijlocul lui troneaza o bucatarie stralucitoare (de curatenie, la propriu!), perfect echipata cu toate utilajele si brizbrizurile necesare prepararii ciocolatei. Am acaparat atelierul, ne-am tras in poze, ne-am hlizit, ne-am dat cu parerea ce ar putea sa fie prin toate borcanele matematic asezate, lipind ca niste copii curiosi aratatorul de geamul ce imprejmuieste bucataria-insula in semn de "da' aia ce e?".


Ne-am pus tunicile, ne-am tras plasele peste par, manusile in maini si am "atacat". Intai de toate, am ascultat cu totii cuminti indicatiile pretioase primite de la Chef Jakob Hausmann, apoi am urmarit atat demonstratiile lui cat si tehnicile de ornare ale Cristinei.

"What does this button (ingredient) do?"
Si nici nu m-am dumirit bine ce se intampla, ca m-am si trezit cu o forma in mana, chipurile sa imi prepar ciocolata proprie. Si colac peste pupaza, urma sa fie gustata si jurizata!

Forfota mare, unii si-au adus de acasa si cate un ingredient mai fistichiu, da-i cu decoru', gandeste-te si la arome, nebunie creativa :) . Cata vreme ciocolatele au stat la frigider, am experimentat cu totii cele mai bizare combinatii: ciocolata cu rozmarin, cu ulei aromat, cu gorgonzola, cu condimente. Si culmea, toate au functionat :) !

Subsemnata in plin proces "al facerii"
In timp ce juriul delibera, am mai facut o tura de ciocolate "de luat acasa", am invatat cum se umplu si se sigileaza pralinele.

Ciocolatele pregatite sa incante juriul
Nimeni nu a plecat acasa asa cum a venit. Am castigat cu o seara de dulce copilareala, am mancat ciocolata,  aflat lucruri noi, am mancat ciocolata, am legat prietenii, am mancat ciocolata si aproape de miezul noptii, am plecat cu bratele pline de....ciocolata :) .

A night to remember :)
Pe langa Elena, Monica, Anca, Nicoleta, Dan si Madalin - bloggerii pe care am avut placerea sa ii cunosc, la Heidi am intalnit numai oameni super-pasionati, profesionisti si inimosi. Recomand cu drag experienta, oricine poate participa la un astfel de atelier. Tot ce trebuie sa faci este o programare. Distractie placuta :) !

A doua ciocolata si tastatura "brand-uita"


Fotografiile de la eveniment au fost facute de Ioana Munteanu, Denisa Cristache, Andreea Diaconu.

3 comentarii:

  1. Unde ,cand, cum?o gramada de intrebari ,doamne ador ciocolata ,ce as vrea sa pot sa vad cum se face ,sa ma umplu toata de ciocolata ,sa gust toate tipurile cu toate aromele,offff dar asta nu e posibil pt. un muritor ca mine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mirela, chiar este posibil :) . Atelierul Heidi se afla in Pantelimon - strada Biruintei nr. 87 , pe dreapta cum mergi dinspre Bucuresti. Gasesti informatiile de contact pe site-ul Heidi http://heidi-chocolate.com/contact/ . Da-le un telefon ;). Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. "...ne-am balacit in ciocolata..."
    Uite vezi, de aceea va invidiez eu pe fetele din Bucuresti. Aveti atatea posibilitati , pe cand noi cele din provincie suntem uitate de lume...
    Felicitari pentru interesanta experienta pe care ai avut-o !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere