marți, 18 octombrie 2011

Lasagna cu spanac



Lasagna in varianta originala recunosc ca nu am pregatit si nu am mancat niciodata. Ca atare, nici nu stiam prea multe despre foile de lasagna si m-am bucurat sa vad ca se gasesc "de-a gata", de cumparat, in cel putin doua sortimente. Felul acesta de mancare se poate pregati foarte usor si repede, bonus - se poate lua la pachet si reincalzi in doi timpi si trei miscari.


Pentru 4 portii indestulatoare:
  1. 600 gr spanac congelat
  2. 300 gr branza moale (am folosit branza tofu, fiindca o aveam de ceva vreme in frigider, dar cred ca se potrivesc si alte tipuri de branza cata vreme se poate sfarama cu furculita)
  3. 100 gr foi de lasagna (vreo 6 foi), din acelea care nu se prefierb
  4. 1 ceapa
  5. 2 cutii de rosii cuburi in sos de rosii (Cirio de 390 gr cutia)
  6. 2 linguri de pesmet
  7. 2 linguri de ulei (am folosit ulei de masline aromat cu busuioc si rozmarin)
  8. cascaval ras
  9. nucsoara, oregano, usturoi granulat (sau crud, tocat marunt), piper, sare
Am pus concomitent doua oale mici pe foc, fiecare cu cate o lingura de ulei. Intr-una se pune ceapa taiata marunt la calit, apoi se adauga rosiile, sarea, piperul, oregano si usturoiul granulat si se lasa sa fiarba 10 minute amestecand din cat in cand. In cealalta oala se pune spanacul si se amesteca tot pret de vreo 10 minute pana cand spanacul s-a decongelat complet si nu mai lasa zeama. Cand spanacul este gata, opresti focul, adaugi nuscoara, branza sfaramata cu furculita si cele doua linguri de pesmet (care vor absorbi si restul de zeama din spanac). Amesteci bine toata compozitia.

Cuptorul il preincalzesti la 180 de grade. Torni in vasul de ceramica sau de yena jumatate din sosul de rosii, pui un rand de foi de lasagna (rupte astfel incat sa acopere cat mai bine), torni jumatate din cantitatea de spanac, pui inca un rand de foi de lasagna, peste pui restul de spanac, apoi inca un strat de foi si restul sosului de rosii. Presari dupa preferinta cascaval si bagi la cuptor 40 de minute. Primele 20 de minute am acoperit vasul cu folie de aluminiu iar restul de 20 de minute l-am lasat descoperit pentru a prinde o crusta rumena. Pofta buna!

3 comentarii: