Facebook-ul abunda de fotografii (de altfel foarte reusite) ale luminitelor din oras, pe care nu stiu cum se face ca nu am apucat sa le vad pana acum - semn ca umblu mai degraba laturalnic decat pe marile bulevarde :-p , widget-ul care-mi prezice vremea ma iluzioneaza ca maine va ninge, altii mai norocosi au surprins chiar pe viu zapada ba pe la Busteni, ba pe la Cluj. Asa ca, in asteptarea ninsorii, pe fundalul lui "Rudolf the rednose reindeer", daca tot "it's starting to look a lot like Christmas", am scos din cotloanele calculatorului o reteta uitata nepublicata de iarna trecuta (sau sa fi fost acum doua ierni?!) . Foarte usor de preparat, foarte gustoasa si, imi vine a zice, suficient de aratoasa cat sa isi gaseasca loc pe masa de sarbatori.
Ingrediente pentru un vas cu capacitatea de 150 cl:
- 22 piscoturi
- 200 ml suc de portocale
- 250 gr ciocolata neagra
- 70 gr unt
- 2 galbenusuri
- 4 albusuri
- 25 gr zahar fin
Albusurile le bati spuma si adaugi treptat zaharul pana obtii o bezea. Varsa o treime peste ciocolata si amesteca usor, apoi toarna toata ciocolata peste restul de albusuri si omogenizeaza cu miscari de jos in sus, peste a ingloba cat mai mult aer.
Tapeteaza vasul cu folie alimentara, apoi inmoaie piscoturile in sucul de portocale (atat cat sa se insiropeze dar sa nu se "flescaiasca", ai inteles tu :p ). Asaza piscoturile pe peretii vasului. Toarna o parte din crema de ciocolata, pune alte cateva piscoturi, apoi toarna ciocolata si repeta pasii cu restul de piscoturi si de ciocolata. Pune sarlota 3-4 ore la frigider, apoi rade deasupra ciocolata, inainte de a o servi. Pofta buna!
Nota: Reteta inspirata de Irina.
Foarte frumoasa.
RăspundețiȘtergereBravo pentru aceasta reteta super usoara si care bucura papilele gustative!:)
RăspundețiȘtergereO salvez!
DiaMar, ma bucur ca iti place, sper sa o incerci :-) .
RăspundețiȘtergereAdina, mersi frumos, sa imi spui cum ti-a placut :-) !