marți, 14 februarie 2017

Briose aromate, cu mei si morcov


Am folosit fulgii de mei in acest context un pic tematoare ca nu cumva rezultatul final sa fie cleios, insa "pufosenia" acestor briose mi-a intrecut asteptarile. Se pot prepara din vreme si servi la micul-dejun in timp record :-)


Pentru 6 briose de dimensiuni potrivite am folosit:
- 40g de fulgi de mei
- 140g de iaurt gras
- sucul de la 1 portocala zemoasa si dulce
- jumatate de morcov mic, ras
- 50ml de lapte
- 2 galbenusuri
- 80g de faina alba amestecata cu 1/2 lingurita de praf de copt
- scortisoara si nucsoara dupa gust 


Fulgii de mei i-am pus in blender si i-am macinat pana am obtinut granulatia malaiului. I-am pus intr-un bol si am turnat sucul de portocala peste ei, lasandu-i sa se inmoaie cateva minute. Am adaugat scortisoara si nucsoara (am pus cam 1/2 lingurita de scortisoara si un varf de cutit de nucsoara, dar puteti folosi chiar si ghimbir, in masura in care va place), morcovul ras, iaurtul, galbenusurile, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt. Am omogenizat foarte bine (compozitia are textura unei mamaligi moi) si am impartit in mod egal intre cele 6 forme de briose. Au stat la cuptorul preincalzit la 180 de grade, aprox. 45 de minute, pana ce au trecut cu brio testul scobitorii, apoi le-am racit pe un gratar. Pofta buna :-) !

 

** Daca folositi albusuri, puteti pune un singur ou, iar albusul sau batut spuma, il inglobati ultimul in compozitie pentru a obtine niste briose si mai pufoase




4 comentarii:

  1. Imi ploua in gura doar cand ma uit la poze !! arata extrem ! extrem de bine !

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua. Oare as putea folosi si mei normal sau trebuie neaparat fulgi de mei? Arata foarte bine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, multumesc pentru apreciere! Cred ca se poate folosi, cu conditia ca meiul decorticat sa stea la hidratat cateva ore si sa fie bine clatit pentru a nu lasa o aroma amara. O varianta "crunchy" este sa tragi putin in tigaie bobitele de mei (nu am incercat deoarece prefer sa folosesc fulgii in loc, insa am dat peste astfel de retete pe internet). Sper sa iti placa daca le vei incerca :)!

      Ștergere