marți, 11 iulie 2017

Budinca de broccoli si dovlecel


De multe ori se intampla sa nu ne ridicam bine de la masa, ca loveste scurt si nemilos cu voce mica dar ferma "mai tarziu, ce mancam?". Si, recunosc, uneori simt doar transpiratie rece si blank total... inspiratie zero. Deschid frigiderul si sper la o minune! Cam asa s-a petrecut si aceasta budinca, printr-o revelatie de moment si cateva ingrediente fericite ca s-au intalnit :-)


Pentru o tava mica (diametrul 20cm) - ca sa iasa strat subtire si sa fie gata repejor! - am folosit:
- 6-7 florete de broccoli congelat, oparit
- 1 dovlecel mic, doar pulpa (fara coaja, fara seminte), ras si stors bine in pumni
- 1 galbenus
- marar tocat
- 1 cubulet de cascaval ras
- 1 pahar mic de smantana grasa

Intr-un bol am amestecat broccoli-ul scurs bine de apa si zdrobit putin cu furculita cu toate celelalte ingrediente. Am intins in tava si am dat la cuptorul preincalzit la 220 de grade (v-am zis, foame mare!) pana s-a rumenit. Pofta buna :-) !

2 comentarii:

  1. De ce nu se pune coaja dovlecelului?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate pune si coaja. Neavand o sursa sigura (bio, nestropiti, etc.), prefer sa ii curat, dar este strict o optiune personala :-).

      Ștergere