miercuri, 27 septembrie 2017

Biscuiti din 3 ingrediente


Aceasta nu este chiar o reteta, dar ceva-ceva tot trebuia sa insoteasca fotografiile :-). Sunt niste biscuiti extrem de usor de realizat, un fel de "baza" de la care puteti porni pentru a adauga si alte ingrediente. Sunt relativ moi si usor umezi in interior (specific texturilor care contin fulgi de ovaz) si se pot gestiona chiar si atunci cand copilul nu are prea multi dintisori. 


Am folosit:
- 10 linguri  cu varf de fulgi de ovaz (sau grau) macinati la blender
- 1 varf de cutit de scortisoara
- 1 mar de dimensiune medie
- 1 para de dimensiune medie
- putina apa

Fructele le-am curatat de coaja si le-am pus in blender pana am obtinut un piure fin. Apoi am amestecat intr-un bol fulgii de ovaz macinati, fructele, scortisoara. Am omogenizat bine si am completat cu apa cat sa "balteasca" foarte putin toata compozitia. Am lasat 10 minute sa se umfle fulgii, intre timp "aluatul" s-a inchegat suficient cat sa fie pus in tava (tapetata cu hartie de copt) cu lingura sau chiar si cu furculita, sub forma de gramajoare pe care mai apoi le-am turtit. Am dat la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 35 de minute (in ultimele 10 minute am intors cu o spatula biscuitii de pe o parte pe alta).


Cu aceste cantitati mi-au iesit 10 biscuiti (practic, cate 1 lingura cu varf de fulgi de ovaz per biscuite). Insa, i-am facut si in combinatie: para+banana+un paharel de iaurt+fulgi de ovaz+fulgi de cocos si au iesit la fel de bine. Ideea "fundamentala" este sa jonglati cu fulgii de ovaz (daca compozitia e prea lichida, mai adaugati) si cu apa (daca compozitia este mult prea densa, o mai diluati cu 1 lingura de apa). Pofta mare :-) !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu