marți, 27 martie 2018

Pancakes cu legume


Pancakes-urile cu legume mi se par adesea salvatoare pentru momentele in care:
a) nu ai timp sa pregatesti o cina mai sofisticata de atat
b) copilul nu si-a "bifat" portia de legume variate, pe ziua respectiva
Dupa succesul avut cu pancakes-urile cu spanac si telemea, dar si cu cele tip "pizza", eram sigura ca si acestea vor disparea urgent din farfurie si nu m-am inselat deloc :-) !

Intr-o tigaita, cu putin ulei de masline si un strop de apa, am inabusit 1 morcov mic, ras fin si 1 mana de praz tocat. Dupa ce s-a dus tot lichidul din tigaita, am pus intr-un bol, peste care am adaugat ou, lapte si faina (plus un strop de praf de copt) - adica aluatul de baza al pancakes-urilor, pana ce compozitia a avut textura unei smantani groase. Puteti condimenta cu putin oregano, rozmarin, usturoi zdrobit, busuioc.

Tigaia pentru clatite se incinge tare, apoi se da focul la nivel mediu spre mic si se pune cate o jumatate de polonic din compozitie in tigaie. Cu ajutorul unei spatule subtiri, se intoarce pe cealalta parte clatita indata ce incep sa apara pe suprafata sa bule de aer. 

Se pun pancakes-urile intr-o tava, se presara mozzarella sau cascaval ras si se dau la cuptor 10 minute chiar inainte de a le servi. Pofta buna :-) !

2 comentarii:

  1. Foarte interesanta reteta.
    Dar cantitati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. “Baza” de clatite (ou, faina, lapte si putin praf de copt) o fac de obicei “din ochi”. Aici insa am trecut si cantitati http://dulceatadetrandafiri.blogspot.ro/2017/10/pancakes-cu-spanac-si-telemea.html?m=1#more - poate va ajuta mai mult asa. Cu diferenta ca se pune morcov+praz (si condimente) in locul spanacului. Telemeaua se potriveste in ambele retete, deci se poate folosi si in cazul pancakes-urilor cu morcov si praz.

      Ștergere