luni, 27 decembrie 2010

Paine-chec cu nuci


  1. 400 gr de faina
  2. 150 gr de zahar
  3. aprox 150 gr de nuci
  4. o lingurita si jumate de praf de copt
  5. 3 banane foarte coapte (din alea negre si moi, uitate-n camara),
  6. 2 oua.

Amesteci faina cu praful de copt. Separat pisezi bananele. Bati ouale si le freci cu zaharul apoi adaugi bananele pisate. Pasta rezultata o incorporezi incet in bolul cu faina si praful de copt. Eu am folosit pentru asta o spatula de lemn. La urma pui si nucile. Apoi pui in forma de chec aprox 50 de min, la mijloc, la 170 de grade. Eu am folosit de siguranta si hartie de copt in forma chit ca era antiaderenta, am vrut sa nu-mi bat capul si sa riste sa se lipeasca. Verifici cu scobitoarea si pofta buna !

Nota: Ideea de a pregati aceasta paine-chec mi-a venit citind-o pe  Ama.

4 comentarii:

  1. Foarte interesanta reteta! Voi incerca si eu, desi este un dulce, nu o paine, in ziua de carbohidrati. Cred ca este foarte potrivita in locul unei prajituri... Foarte frumoase imaginile de pe blog, o surpriza placuta pentru mine. Sper sa nu te supere asta, dar o sa promovez pe Facebook aceasta reteta mai deosebita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Elena, iti multumesc frumos! Tin sa precizez insa, ca inspiratia pentru aceasta reteta mi-a venit de la Ama. Mai potrivit in locul unei prajituri este checul cu banane, aceasta paine-chec nu este chiar atat de dulce. Te mai astept cu drag si simte-te libera sa impartasesti si altora ceea ce iti place pe acest blog. Eu nu pot decat sa iti multumesc, nicidecum sa ma supar!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut reteta si am reusit! Este foarte gustoasa si aroma de nuci si textura este deosebita! Multumesc pentru aceasta reteta, care desi este inspirata de Ama, este altfel si asta mi-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce ma bucur ca ai facut-o si ca ti-a placut! Merci frumos ca mi-ai zis, intotdeauna ma intreb daca dintre cei ce citesc aici retete se si incumeta sa le prepare si cum le ies, cum le plac. Asa ca te mai astept cu nerabdare si curiozitate cu noi impresii :)

    RăspundețiȘtergere