Fiindca ramasese bunatate de frisca de la trufe iar acestea din urma s-au evaporat repejor, am facut urmatoarea zi aceste bombonele. Nimic complicat, pot spune ca mai mult am dat o alta forma clasicei tablete de ciocolata, am cosmetizat-o putin.
Asadar, m-am folosit de:
- 400 gr ciocolata neagra (75%)
- 50 gr ciocolata cu lapte
- 1 lingura alune de padure
- 100 ml de frisca
- o lingurita esenta de rom (bun era un strop de lichior)
- decor Dr. Oetker
- 14 forme mici de silicon
- 14 bete pentru frigarui
Ciocolata facuta bucati se pune impreuna cu frisca si esenta de rom intr-un ibric la bain-marie pana se topeste si devine crema. Se toarna repede in forme, ajutandu-te cu o lingura, nu iese o crema prea lichida. Se dau formele la frigider pentru10-15 minute apoi li se infig tepusele si se lasa inca o ora sau pana cand ciocolata se intareste complet. Separat, topesti, tot la bain-marie, ciocolata cu lapte, iar alunele le maruntesti la robot.
La indemana trebuie sa ai o farfurioara cu alunele pisate, o farfurioara cu mişcoricii colorati de la Dr. Oetker si ibricul cu ciocolata calda. Cand s-au intarit bine, bomboanele se scot din forme cu grija, ca sa isi pastreze aspectul zimtat si se ung pe partea plana cu ciocolata cu lapte apoi se trec unele prin alune si altele prin .... sa le zic tot "mişcoricii" colorati. Se pastreaza la frigider, infigand tepusele fie intr-o sita mare (din aceea sub forma de lighean) si vor arata in frigider ca o nava spatiala :) fie intr-o carafa, aratand ca un buchet de flori.
Se mananca deasupra unei farfurii sau risti sa gasesti peste tot firimituri de alune.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu