duminică, 30 ianuarie 2011
Sarmale in foi de varza
Cu umplutura de la ardei, am facut si 20 de sarmalute. Am avut niste varza murata, o cutie de bulion (250-300 ml) , cimbru, marar, optional cateva felii de keizer.
Pe cate-o foaie de jumate de palma se pune cate-o lingurita de umplutura se ruleaza, infundand capetele in interior ca sa nu iasa umplutura la fiert atunci cand se umfla orezul. Intr-o oala am pus pe fund un pat de varza tocata cu putin cimbru si marar presarat (optional se pot pune cateva bucatele de keizer) , apoi am asezat sarmalutele, inca un pat de varza tocata, putin cimbru si marar si tot bulionul pe deasupra.
Am pus apa cat sa acopere totul si am pus la foc potrivit pana au inceput sa fiarba si apoi la foc mic pentru o ora. Ai grija sa nu ramana fara zeama , fiindca se vor arde. E bine sa urmaresti din cand in cand si sa mai suplimentezi cu cate-o cana de apa incalzita separat. Daca ai un vas de ceramica, e cu atat mai bine. Le poti pune mai intai 15-20 de min pe foc si apoi la cuptor, la 180-190 de grade pentru macar 2 ore. Se incearca sa fie carnea facuta, se servesc calde, cu smantana. Pofta mare!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu