duminică, 27 februarie 2011

Paine traditionala rapida


Pentru ca baghete am mai facut, azi m-am decis la o paine traditionala. E duminica, asa ca te invit sa iti incarci bateriile pentru saptamana care urmeaza, sa petreci timp cu ai tai, cu familia, cu cei dragi, cu prietenii. Si ce este mai frumos decat sa le daruiesti ceva preparat de tine, cu care sa-i rasfeti? Masina de facut paine va face "greul" in locul tau, iar aceasta paine, dupa cum ii este si denumirea, o sa fie gata in timp record. Asa ca tot ce iti ramane de facut este sa cotrobai prin camara dupa un borcan cu magiun si sa te bucuri de mirosul de paine proaspata.

Ingrediente:
  1. 640 gr faina alba
  2. 4 lingurite de drojdie uscata
  3. 1 lingura si jumate de zahar
  4. 2 lingurite de sare
  5. 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  6. 400 ml apa
In functie de masina de paine pe care o folosesti, aceasta paine ar trebui sa fie gata dupa 1h20. Tot in functie de masina, e bine sa stii ca greutatea pe care trebuie sa o setezi este de 1000 gr (1kg).

Foarte importanta este ordinea in care pui ingredientele. Pentru o paine reusita, drojdia nu trebuie sa intre in contact direct cu apa.

Asadar, pui in cuva de copt ingredientele in urmatoarea ordine: apa, ulei, sare, zahar, faina, drojdie. Si asta a fost tot. Pui cuva in masina, setezi greutatea si gradul de rumenire (daca are aceste functii) si-i dai drumul. Ti-am spus cat e de simplu :).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu