joi, 3 februarie 2011

Pui cu susan


Recomand cu draga inima puiul preparat in felul asta, iese absolut delicios! Si nici nu ai nevoie de cine stie ce ingrediente. 

Pentru 3 portii a cate doua pulpe ai nevoie de:
  1. o caserola pulpe inferioare (6-7 pulpe)
  2. 3 linguri susan
  3. o lingura pesmet
  4. o lingura maizena sau faina
  5. 1 ou
  6. 2 linguri ulei
  7. o lingurita boia dulce
  8. sare, piper
  9. putin unt
Se amesteca maizena cu pesmetul si 2 linguri jumate de susan si se bate separat oul. Pulpele se curata de piele, se spala si se cresteaza din loc in loc. Se dau mai intai prin ou, apoi prin praful de pesmet cu susan si maizena si se pun intr-un vas de yena foarte bine uns cu unt. Pui sare si piper dupa gust. Dai la cuptorul preincalzit  pana se rumenesc bine pulpele (eu le-am tinut 1h30 la 180 grade prima jumatate de ora si apoi la 200 de grade). La jumatatea timpului, le poti intoarce de pe o parte pe alta. Cu 10 min inainte de a le scoate, se unge fiecare pulpa cu o pensula de silicon inmuiata in 2 linguri de ulei cu o lingurita de boia si se mai presara restul de susan. Se servesc calde, in cazul de fata cu o garnitura de salata de cruditati. Pofta buna!

Nota: Prima data am vazut aceste pulpite cu susan la Flor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu