vineri, 4 februarie 2011

Tort de capsuni


Un tort cu o textura cremoasa, foarte placut, cu un gust fin dulce-acrisor. Inimioara se vrea tot in ton cu Faurar (februarie).
Se prepara relativ repede (in jur de o ora) asa ca merita incercat. Am avut niste capsuni la congelator, deci am purces.

Cantitatile sunt pentru 8 portii:
  1. 800 gr de capsuni
  2. 6 oua
  3. 6 linguri de faina
  4. 8 linguri de zahar
  5. 1 plic praf de copt
  6. 1 plic zahar vanilat
  7. 500 ml frisca
  8. 1 plic glazura rosie sau transparenta (am folosit Tort Gelee Dr. Oetker)
Se freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar, se adauga albusurile batute spuma, faina amestecata cu praful de copt se toarna in ploaie, pui si zaharul vanilat. Totul se mixeaza bine si se toarna in forma de tort. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 min. Cand se raceste blatul i se taie un capac, se da capacul la o parte si se scobeste miezul.

400 gr de capsune taiate marunt se amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca (frisca se bate inainte pana se obtine o pasta cremoasa, batoasa), cu miezul scobit si cu o lingura de zahar. Cu aceasta compozitie se umple la loc blatul. Apoi se pune capacul si se orneaza cu frisca. Deasupra se pun restul de 400 gr de capsune taiate in jumatati.

Intr-un ibric se pune plicul de glazura cu o lingura de zahar si o cana de apa. Urmand instructiunile de pe plic, se amesteca bine cu telul si se tine pe foc 1 min. Se toarna deasupra tortului, din mijloc, caci se va intinde singura catre extremitati. Se da la frigider minim 2 ore.



Nota: Inspirata din Practic in bucatarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu