vineri, 11 februarie 2011

Salata de rosii cu menta


Lamaia, menta, coriandrul sunt ingredientele care dau o aroma aparte acestei salate. Este o salata foarte versatila, fiindca poti inlocui verdeturile, dand frau liber imaginatiei, cu altele. De pilda, poti folosi busuioc si rozmarin, cu un strop de ustroi. Si cu doar cateva alimente din bucatarie, alaturi de o chifla proaspata, facuta in casa, ti-ai pregatit o gustare sanatoasa si saraca-n calorii, daca si aspectul asta este unul care pentru tine conteaza. Deci ai impuscat doi iepuri dintr-un foc!


Pentru 4 portii iti trebuie:
  1. 6 rosii potrivite 
  2. 3 fire de ceapa verde
  3. o lingura de menta
  4. o lamaie
  5. o lingurita de corinadru (daca e proaspat, cu atat mai bine!)
  6. un varf de sare
Ceapa verde, menta si coriandrul le toci marunt, rosiile le tai rondele. Se pun toate intr-un castron si se amesteca cu zeama de lamaie si varful de sare. Se mananca pe loc, cat este proaspata si poti pastra cateva frunze intregi de menta pentru a decora salata atunci cand e pusa-n farfurii.

Ca un mic pont din ciclul "Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma", daca iti ramane un surplus de salata, o poti folosi ca umplutura pentru o omleta. Pofta buna!


Nota: Inspirata din Reader's Digest.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu