joi, 10 februarie 2011

Friptura de porc cu paste si masline


Un fel de mancare gata-n 25 min pe ceas :) ! Nu-i asa ca te-am facut curioasa?

Ingrediente pentru doua portii de mancat pe saturate:

  1. 4 cotlete de porc
  2. 200 de gr paste (Farfalle)
  3. 3 linguri cu varf de masline fara samburi
  4. 3 linguri de mustar dulce
  5. 2 linguri otet
  6. 3-4 catei de usturoi
  7. 2 lingurite de cimbru
  8. 2 lingurite de busuioc
Se amesteca mustarul, uleiul, otetul, cimbrul si busuiocul si se pune carnea de porc in acest amestec pentru 10 minute. Usturoiul de piseaza marunt, maslinele se taie rondele.

Intr-un vas se pune 1 litru jumatate de apa la fiert, cu putina sare. Cand incepe sa clocoteasca se pun pastele, timp de 15 minute si se amesteca din cand in cand. Concomitent, intr-o tigaie, se pun la prajit bucatile de porc. Cand sunt rumenite, se adauga peste ele sosul in care au stat, plus jumatate de pahar de apa, maslinele si usturoiul pisat. Se pune capacul si se lasa la fiert inca 2-3 minute. Pastele se pun intr-un bol, peste ele se toarna sosul de la friptura si se amesteca bine. Acest fel de mancare se serveste cat e fierbinte. Sa ai pofta!

Nota: pentru acest fel de  mancare, Ama a fost cea care m-a inspirat, atata doar ca i-am adus modificari dupa gustul meu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu