sâmbătă, 19 martie 2011

Inghetata de vin rosu


Iaca si reteta promisa inca de ieri, ca o continuare la raspunsul dat provocarii Dulcea Romanie. O prima incercare a unei retete mai nastrusnice, work in progress, pornita din dorinta de a-i pregati o companie placuta prajiturii-pudding cu sos de cafea. Desi cred ca se mai pot bibili lucruri la ea, este o inghetata interesanta si merita incercata de dragul de a experimenta ceva mai inedit :).

Ingrediente:
  1. 300 ml vin rosu dulce
  2. 100 ml lapte
  3. 130 gr zahar brun
  4. 1 lingura jumatate de miere
  5. 1 lingura zahar alb fin
  6. 2 galbenusuri de ou
  7. 125 gr unt
  8. 125 gr mascarpone
Crema mascarpone se amesteca cu galbenusurile si lingura de zahar alb fin.  

Vinul, zaharul brun, mierea, laptele si untul bucatele se pun pe foc si se amesteca, cam 10 minute, pana cand untul s-a topit si totul are un aspect omogen. Se toarna peste amestecul de mascarpone. Se mixeaza totul in blender sau cu mixerul vertical pana se face crema.

In primele 3-4 ore de cand ai pus-o in congelator, e bine sa o mai amesteci de cateva ori cu o lingura. Astfel se vor incorpora bine si eventualele bucatele de mascarpone care nu s-au mixat indeajuns. Se lasa in congelator peste noapte.


2 comentarii: