Aveam in frigider un pachet de 100 de gr file de somon afumat. Adica prea putin ca sa prepar ceva mai deosebit. Dar aveam si o conserva de ton si uite asa, incet-incet a iesit de un pachetel de somon cu ton si inca o cantitate egala de compozitie pe care am folosit-o ca dip pentru grisine. A fost indeajuns pentru scopul propus - o gustarica-n doi :) .
Asadar, daca vei urma cantitatile, vei avea nevoie de 200 gr de file de somon afumat pentru doua pachetele. Poti, bineinteles, inlocui tonul din compozitie cu o conserva de somon.
Ce am folosit (dar tine cont ca e de gustibus, pui treptat din ingrediente, amesteci, gusti putin si vezi cum iti place si ce-i mai lipseste. E intuitiv adicatelea :). ) :
- 120 gr file de ton din conserva, scurs de ulei
- 100 gr file de somon afumat
- 100 gr branza de vaci
- 4 linguri de smantana
- jumatate de lingura de suc de lamaie
- 2 linguri de baby spinach tocat
- sare, piper
Te orientezi in bucatarie dupa un vas micut care sa dea forma pachetelului. Il imbraci cu folie alimentara si il tapetezi cu bucatile de file de somon, lasand marginile sa atarne peste marginile vasului.
Amesteci toate celelalte ingrediente, mai putin spanacul tocat. Pui jumate de compozitie in forma. Amesteci jumatatea ramasa cu cele doua linguri de spanac tocat si adaugi in vas. Impreunezi frumos marginile de file de somon si inchizi pachetelul, acoperi cu folie alimentara si lasi la frigider 2-3 ore. Rastorni pe o farfurie, dezlipesti usor folia et voilà!
Nota: Inspirata din Reader's Digest.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu