marți, 1 martie 2011

Pui la tigaie cu rosii si usturoi


Zilele trecute, intr-un context ce includea si fasolea verde, o prietena mi-a spus ca nu-i place ceapa calita. Nu am aprofundat cat sa aflu in ce masura problema mai acuta se referea la ceapa sau la aceasta fiind calita insa asa mi-a venit ideea de a face un alt soi de ostropel, mai exact pui cu rosii intregi, sos si usturoi.

Pentru 2 portii indestulatoare iti trebuie:
  1. 2 pulpe intregi de pui (adica doua superioare si doua inferioare)
  2. o conserva de rosii intregi despielitate in suc propriu (250 gr)
  3. 80 ml ulei
  4. optional 1-2 linguri de faina
  5. o capatana de usturoi
  6. jumatate de pahar de vin alb
  7. o legatura de patrunjel
  8. o legatura de marar
  9. sare, piper, condimente pentru pui

Pulpele de pui le speli si le portionezi precum in poza, asta daca nu sunt deja taiate astfel. Le stergi cu un servet de hartie, le condimentezi si le pui la prajit in uleiul incins. Dupa vreo 10 min se scot pulpele pe o farfurie iar in uleiul incins se pune faina si se amesteca pana se face ca o pasta. Acest pas - cu faina - nu este obligatoriu, are rolul de a inchega mai bine sosul. Se adauga apoi usturoiul taiat si rosiile cu tot cu sucul din conserva, plus jumatate de pahar de vin. Se pun la loc pulpele si se mai lasa sa fiarba totul pana cand carnea este bine patrunsa. Daca scade prea mult, mai poti adauga putina apa. Spre final se adauga mararul si patrunjelul tocat. Pofta buna!


Nota: Inspirata din Bucatarul tau. 

4 comentarii:

  1. Ostropelul asta arata bestial, acum ma duc la culcare si poate noaptea ma sfatuieste mai bine ce sa fac maine: ostropel, marengo sau paprika :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu au intrat zilele in sac, le poti face pe toate, in ordinea dictata de pofta cea mai mare :). Noaptea e un sfetnic bun, ce ai hotarat pana la urma? Te pup si te mai astept cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut puiul, cu mici modificari, si a iesit foarte bun, super cu putina mamaliguta. Singurul comentariu ar fi ca am pus o lingura de faina si s-a ingrosat destul de mult, asa ca am pus mai multe rosii, data viitoare o sa pun foarte putina faina, pe ansamblu o reteta delicioasa pe care sigur o sa o mai fac :)
    In alta ordine de idei, te invit sa ni te alaturi la Dulce Romanie, gazduita in luna martie de Carmen la Bucataria Furnicutilor http://furnicuti.blogspot.com/2011/02/dulcea-romanie-provocarea-lunii-martie.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihaela, ma bucur ca ti-a placut! De aceea am si spus ca pasul cu faina este optional, stiam ca se incheaga destul de bine sosul dar cunosc persoane carora nu le place sosul zemos, parerile am observat ca sunt impartite de la cat de scazuta sa fie varza calita pana la cat de zemos sa fie ostropelul :) . Multumesc pentru invitatie, ii voi da curs cu placere, mai ales ca provocarea pe luna martie suna foarte bine! Te mai astept pe la mine si cu alte vesti la fel de ademenitoare :) si cu impresii vis-a-vis de retete. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere