miercuri, 23 martie 2011

Salata de pui cu ardei copti


Salate de toate felurile, e drept ca se pregatesc in special vara. Dar nu sunt de lepadat in niciun sezon atunci cand simti cum puterile te lasa, glicemia isi face de cap si trebuie sa mananci urgent ceva, orice. Stop cadru si rewind :) . Nu trebuie sa mananci orice, mai bine cerceteaza frigiderul, camara, sigur vei gasi cu ce sa prepari o salata sanatoasa si satioasa. De data aceasta, la mine a fost sa fie salata de pui cu ardei copti.


Ingrediente pentru 3-4 portii:
  1. 700 gr piept de pui taiat cubulete
  2. 3-4 linguri de masline negre, sarate
  3. 3 ardei copti (la borcan, in otet)
  4. 1 ardei gras mic si rosu
  5. 10 rosii cherry
  6. o ceapa mica
  7. 2 felii groase de branza feta
  8. jumatate de lingura de busuioc uscat (ori verde si tocat marunt)
  9. sare, piper
  10. paine prajita
Bucatelele de pui se pun in tigaia incinsa si se prajesc 10-15 min, pana devin rumene. In rastimpul asta, ceapa o tai solzisori, ardeii copti ii cureti de samburi sii ii tai cubulete, la fel si ardeiul gras si branza. Rosiile le tai pe din doua.

Cand carnea e facuta, o lasi sa se raceasca, apoi pui toate ingredientele intr-un bol si amesteci. Condimentezi dupa gust. Eu n-am mai simtit nevoia decat de foarte putina sare (branza si maslinele erau oricum sarate) si nici de otet, fiindca se simtea numai cat trebuie cel de la ardeii copti, dar am pus busuioc, ador busuiocul! Servesti cu paine prajita. Pofta buna!





Nota: Inspirata din Reader's Digest.

Un comentariu: