vineri, 8 aprilie 2011

Mancare de pui cu fasole verde


Am mai pomenit-o pe prietena mea careia nu-i place ceapa calita, atunci postand o reteta care se preta situatiei. Ceea ce ea abia cumparase si pentru care isi dorea o idee de gatit - fara nefericita ceapa - era o punga cu fasole verde. Asa ca i-am trimis aceasta reteta si, la ceva vreme dupa, mi s-a facut si mie pofta. O mancare mai simpluta si cu mai putine ingrediente, in functie de ce ai prin casa. 

Cam o ora dureaza si iti trebuie pentru 4 portii:
  1. 4 pulpe superioare/inferioare, cum preferi, 
  2. 400 gr fasoale verde, o legatura de marar
  3. 2 rosii fara pielita din conserva Cirio
  4. un catel de usturoi
  5. sare, piper
  6. 100 ml ulei.

Pui fasolea la fiert cam jumate de ora, intr-o oala cu capac, cu apa cat sa o acopere. Pulpele le speli, mararul il toci, usturoiul il tai marunt.

Pui ulei in tigaie si cand s-a incins, pui pulpele pana se rumenesc. Apoi le scoti pe-o farfurie alaturi. Cand fasolea s-a inmuiat, pui peste ea pulpele de pui, uleiul in care s-a prajit carnea, piperul, sarea si lasi la fiert inca jumate de ora. Apoi pui rosiile, usturoiul, verdeata si mai lasi inca 15 min.

In cazul in care sosul e prea lichid, se poate ingrosa cu putina faina ori maizena, pusa cu cateva minute (vreo 10) inainte dea opri focul. Pofta buna!


Un comentariu:

  1. Te astept cu drag sa participi la provocarea Dulce Romanie,a lunii Aprilie.
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/04/dulce-romanie.html

    O zi placuta !

    RăspundețiȘtergere