Cu siguranta cel mai cremos cheesecake si elegant preparat pana acum. Aproape ca o inghetata topita, cu gust de cafea, un desert pe care cei mici probabil nu-l vor gusta, dar adultii deja familiarizati cu aroma cafelei il vor aprecia cu siguranta.
Prima data i l-am pregatit unei prietene pentru o petrecere si nu am rezistat sa nu-l repet la cateva zile distanta. Reteta originala, din GoodFood era cu Baileys in loc de cafea, insa pe mine m-a inspirat lichiorul de cafea Angelli, la drept vorbind, si mult mai accesibil ca pret. In functie de posibilitati si imbold de moment, poti asadar, modifica fin gustul acestui cheesecake.
Pentru o tava cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm:
- 250 gr crema Quark
- 250 gr crema mascarpone
- 150 ml lichior crema de cafea Angelli
- 150 ml smantana lichida (pentru frisca)
- 140 gr zahar fin
- 2 oua
- 5 linguri de apa rece si 15 gr de gelatina
- esenta de cafea
Pentru jeleu:
- o lingurita cu varf de gelatina
- 150 de ml de cafea tare, proaspat preparata
- 3 lingurite de zahar
Blatul este identic cu cel al cheesecake-ului de ciocolata, se prepara ca atare si se aseaza la fel in forma, apoi se baga la frigider in rastimpul in care te ocupi de crema.
Gelatina o pui la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. O lasi aprox. 5 min, apoi o pui la bain-marie pana cand gelatina se topeste si devine limpede (eu am pus-o direct pe foc foarte mic, numai cateva secunde, amestecand. Atentie sa nu fiarba!). Intre timp mixezi bine Quark-ul, mascarponele, lichiorul, gelatina, smantana lichida si esenta de cafea. Bati cele doua oua cu zaharul fin si le incorporezi in crema, mixezi cat sa devina amestecul spumos si cremos. Toata compozitia o torni peste blat si lasi totul la frigider macar 3 ore, pana cand se intareste.
Apoi prepari jeleul, din cafeaua proaspat facuta si racita, amestecata cu zaharul si gelatina preparata ca mai sus dar in numai 2 linguri de apa. Torni cu grija peste prajitura si lasi la rece peste noapte. Pofta buna!
Nota: Inspirat de Good Food.
Cafea.. si cheesecake! superba combinatie, tare ma incanta sa fac si eu :)
RăspundețiȘtergereTe invit la provocarea lunii mai la Dulce Romanie: http://exploracuisine.blogspot.com/2011/05/provocarea-lunii-mai-dulce-romanie-mays.html
Waw cate bunatati adunate la un loc !
RăspundețiȘtergerecum sa nu iti placa o asemenea bunatate de arome....ceva tare finut !
arata bineee!
RăspundețiȘtergereCred ca-i un deliciu.
RăspundețiȘtergereMihaela, multumesc mult de invitatie, ca de fiecare data, bucuroasa sa o onorez!
RăspundețiȘtergereSidy, crema are o textura foarte placuta :) , merita incercata.
Ophelia, multumesc!
Sara, multumesc! E placuta aroma pe de parte de cafea dar si nuanta extrem de usoara de alcool data de lichior.