luni, 2 mai 2011

Vrabioara de manzat cu ciuperci si ardei


Imi plac mesele calde ori de cate ori am ocazia. Iar cand pronunt in sinea mea "ca-a-a-l-de", simt si o incredibila pofta sa ma satur mai intai cu aburii mancarii proaspat luate de pe foc. Mancarea asta m-a uns pe suflet fix asa, intr-o dupa-amiaza cu foame de lup :) si vreme capricioasa. 


Pentru 3-4 portii:
  1. 450 gr vita (vrabioara de manzat)
  2. 210 gr ciuperci feliate, din conserva (conserva nescursa avea 400 gr)
  3. 2 cepe mici
  4. 200 ml zeama de legume (200 ml apa si un cub Knorr)
  5. 1 ardei gras rosu mare sau 2 potriviti
  6. o lingurita sos de hrean
  7. 3 linguri de smantana
  8. 3 linguri ulei
  9. putin unt
  10. sare, piper
Intr-o tigaie prajesti in putin unt carnea feliata fasii subtiri, cam 10 min. Separat prepari zeama de legume si dupa cele 10 min de prajit o torni peste carne. Concomitent, intr-o alta tigaie calesti in ulei ceapa taiata solzisori, ardeiul fasii si ciupercile feliate. Cand devin moi si arata facute (dupa 5 min. aprox.), se adauga peste ele carnea cu tot cu zeama. Condimentezi si acoperi tigaia, mai lasi inca 10 min. Adaugi apoi smantana, sosul de hrean, amesteci, mai lasi 2-3 min. Servesti cu paine proaspata, cat e calda mancarea. Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu