sâmbătă, 2 iulie 2011

Pui manastiresc


Dupa o reteta a lui Radu Anton Roman, o mancare delicioasa, extraordinara, divina si ar mai fi cateva cuvinte de ridicare in slavi, dar te las pe tine sa le adaugi listei, de indata ce o vei prepara. Eu am innebunit din cauza mirosului si mai ca nu am inceput sa mananc direct din oala.


Pentru 4 portii e nevoie de:
  1. o caserola pulpe de pui - eu am folosit noua pulpe inferioare
  2. o ceapa potrivita
  3. 200 gr ciuperci - am avut o conserva
  4. o felie de doua degete grosime de keizer afumat sau alta afumatura, taiata cuburi
  5. un ou
  6. 200 ml supa de pui (200 ml de apa si doua lingurite de legume deshidratate)
  7. 300 ml smantana
  8. 150 ml vin alb 
  9. o lingura de unt
  10. o capatana de usturoi
  11. o legatura de patrunjel
  12. sare, piper, cimbru, boia 
Condimentezi carnea cu sare, piper, cimbru, boia. Intr-o oala potrivita (care se poate da apoi la cuptor) se pun la prajit pulpele in jumate lingura de unt. In paralel preincalzesti cuptorul la 190 de grade si intr-un ibric pregatesti supa de pui punand la fiert 200 ml de apa cu doua lingurite de legume deshidratate sau un cub Knorr. Cand pulpele s-au rumenit cat de cat, torni 100 ml de supa peste ele, le mai lasi un minut pe foc si le dai la cuptor 15-20 de min.

In rastimpul asta, intr-o tigaie, pui la calit in restul de unt ceapa taiata, ciupercutele feliate si keizerul cuburi. Cand au prins culoare, adaugi restul de supa si vinul si le lasi sa se patrunda cat sta puiul la cuptor. Cand s-au scurs cele 20 de min, adaugi compozitia din tigaie peste cea din oala, pui si jumatate din cantitatea de smantana (150 ml) si mai lasi oala la cuptor 30 de min.

Amesteci smantana ramasa cu oul batut, usturoiul pisat, patrunjelul, sare, piper, cimbru. Scoti oala de la cuptor, cu un polonic iei putin din zeama fierbinte si torni peste amestecul cu smantana amestecand apoi rastorni tot sosul in oala si mai lasi 5 min. la cuptor. Servesti fierbinte cu mamaliguta alaturi si un paharel de  şliboviţă maramureseana. Sa ai pofta!


2 comentarii:

  1. Am sa fac si eu cit de curand aceasta mancare,arata delicios yamiiiii

    RăspundețiȘtergere
  2. Efectul de teleghidare catre farfuria aburinda e garantat! :)

    RăspundețiȘtergere