duminică, 28 august 2011

Ardei copti


In mod idilic, totul incepe cu o plimbare prin gradina...

De unde se aleg si apoi se spala cei  mai frumosi si mai fini ardei.


De regula, in acest punct al povestii apare personajul masculin :) care se indeletniceste cu aprinsul focului si aranjatul gratarului.



Se pun ardeii la copt, intorcandu-i de pe o parte pe alta la interval de cateva minute pentru a se coace uniform si a nu se arde peste masura. Cand sunt gata, ii pui pe toti intr-un bol, ii presari cu sare si ii lasi asa vreo 10-15 min. Sarea ajuta la a "despielita" mai usor ardeii. Ii decojesti, ii treci sub un jet de apa si ii asezi pe platou. Prepari dupa gust sosul din ulei, otet si cativa catei de usturoi pisati. Torni peste ardei si ii lasi sa isi contopeasca aromele. Se servesc reci, de obicei avand alaturi la masa salata de vinete cu cateva felii de rosii.


* Nu am trecut cantitati fiindca totul depinde de cati ardei doresti sa folosesti si de ajustarea dupa gust a celorlalte ingrediente. Pofta buna!


3 comentarii:

  1. Teo este salata noastra preferata, pe timp de vara....
    Si trebuie sa o fac in 3 feluri pentru 5 oameni...
    Deh...gusturi, gusturi...
    Te felicit pentru frumoasa povestioara ce ne-ai spus-o.
    Te tzuc cu mult drag !

    RăspundețiȘtergere
  2. Oooo...ce-mi plac! O sa-mi fac si eu maine, dar ma multumesc cu cei copti pe aragaz, ca foc de tabara :)) n-am unde face.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sidy, esti harnicuta tare sa stai sa impaci poftele tuturor :) dar si tare darnica! Te pup si eu si o zi frumoasa sa ai!

    Miha, si pe aragaz sunt foarte gustosi, eu am avut noroc sa ii fac la tara, la curte. Acasa aragazul e de baza :).

    RăspundețiȘtergere