marți, 25 octombrie 2011

Penne la cuptor


Pastele sunt printre mancarurile cele mai putin pretentioase, pe care le gasesc deopotriva satioase si usoare. Chiar zilele trecute, un prieten imi povestea despre o emisiune cu Jamie Oliver, in calatorie prin Italia. Incercand sa prepare niste paste mai deosebite, a folosit prea multe ingrediente, astfel ca italienii prezenti i-au spus ca s-a complicat, iar pastele lor traditionale sunt mancarea omului de rand (de multe ori deloc instarit) care-si pregateste mancarea cu ce are la indemana. Concluzia - keep it simple :) !

Ingrediente pentru 3-4 portii:
  1. 250 gr paste penne
  2. 250 gr mozzarella
  3. rosii cherry
  4. busuioc uscat
  5. 2 linguri de ulei de masline aromat

Rosiile le speli si le tai pe jumate, mozzarella o dai pe razatoare (spuneam de robotelul cu care ma ajut aici). Pastele le pui la fiert in apa cu sare conform specificatiilor de pe pachet si le tii ceva mai putin timp decat cel indicat. Le scurgi intr-o sita si le pui intr-un vas de yena. Preincalzesti cuptorul la 180 de grade.

Stropesti pastele cu uleiul de masline, le amesteci usor, presari busuiocul (m-am trezit cu stocul epuizat si nu am putut pune pe cat de mult as fi vrut), asezi uniform rosiile si presari mozzarella. Bagi la cuptor pana cand se topeste mozzarella si prinde o usoara crusta (aprox.15 min). Se servesc fierbinti. Pofta buna!




2 comentarii:

  1. Love it!
    Si ai mare dreptate cu "keep it simple" :). Este minunata reteta asta!!!
    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Subscriu vorbele Andrei!! cu o adaugare.. si pozele sunt dementiale! pupici

    RăspundețiȘtergere