Am mancat mai intai intr-un restaurant, apoi am incercat sa "descompun" aromele si sa le regrupez acasa. Dupa gustul meu, rezultatul a fost unul foarte apropiat de original, asa ca am tot "prestat" reteta de atunci, fiind foarte usor de facut. In varianta pe care am apucat sa mi-o notez, reteta este cea de mai jos. E posibil totusi, dupa ce o vei prepara prima data sa mai ajustezi in functie de preferinta (pastele mai scaldate in smantana, branza de un alt tip, ai prins ideea :) ) .
Ingrediente pentru 3-4 portii:
- 250 gr paste penne
- 350 gr de smantana
- 100 gr branza cu mucegai (am folosit Gran Bavaresse Formaggio Blu, dar poti folosi gorgonzola sau alte tipuri de branza "puturoasa" :) )
- amestec de branzeturi rase, pentru paste (se gasesc la plic de vanzare sau te poti folosi de resturi de branzeturi/cascaval din frigider)
Cand pastele sunt gata, le scugi intr-o strecuratoare, le pui intr-un bol, torni peste ele sosul (mai pastrezi cate o lingura pentru servire) si amesteci. Asezi fiecare portie in farfurie, pui putin sos si presari amestecul de branzeturi rase. Pofta buna!
imi place imi place, si sosul e buuunnn!!! ador branza cu mucegai
RăspundețiȘtergereImi plac mult pastele si branza aceasta le completeaza perfect!Pupici!
RăspundețiȘtergereMinunata combinatie! Mi-ai facut pofta!Pup
RăspundețiȘtergereCat imi place branza cu mucegai !! sunt fanul nr.1 ~! ;)
RăspundețiȘtergereCeva savuros ai tu aici....hm...imi ploua in gura !
RăspundețiȘtergereWeekend linistit sa ai ...
Iata si Craciunul trece,
RăspundețiȘtergereNu-i zapada si e rece.
Doar in inimi este cald si in verdele din brad.
Si-a trecut o sarbatoare,
Ce-a lasat in urma oare?
Sper ca numai lucruri bune, sa fii fericita,lume!
Asteptam sa vin-acum
Anul Nou,este pe drum.
Spor s-aveti la pregatire si distractie din plin!
LA MULTI ANI 2012!
branza cu mucegai nu am mancat niciodata...Dar arata bine in farfurie!
RăspundețiȘtergere