miercuri, 23 noiembrie 2011

Penne in sos de branza cu mucegai


Am mancat mai intai intr-un restaurant, apoi am incercat sa "descompun" aromele si sa le regrupez acasa. Dupa gustul meu, rezultatul a fost unul foarte apropiat de original, asa ca am tot "prestat" reteta de atunci, fiind foarte usor de facut. In varianta pe care am apucat sa mi-o notez, reteta este cea de mai jos. E posibil totusi, dupa ce o vei prepara prima data sa mai ajustezi in functie de preferinta (pastele mai scaldate in smantana, branza de un alt tip, ai prins ideea :) ) .


Ingrediente pentru 3-4 portii:
  1. 250 gr paste penne
  2. 350 gr de smantana
  3. 100 gr branza cu mucegai (am folosit Gran Bavaresse Formaggio Blu, dar poti folosi gorgonzola sau alte tipuri de branza "puturoasa" :) )
  4. amestec de branzeturi rase, pentru paste (se gasesc la plic de vanzare sau te poti folosi de resturi de branzeturi/cascaval din frigider)
Pui pastele la fiert in apa cu sare, atata timp cat este inscris pe pachet. Branza cu mucegai o sfarami cu furculita. Intr-o craticioara pui smantana si branza pe foc potrivit, 2-3 minute, amestecand pana cand devine ca un sos, iar bucatelele de branza sunt pe jumate topite. 

Cand pastele sunt gata, le scugi intr-o strecuratoare, le pui intr-un bol, torni peste ele sosul (mai pastrezi cate o lingura pentru servire) si amesteci. Asezi fiecare portie in farfurie, pui putin sos si presari amestecul de branzeturi rase. Pofta buna!


7 comentarii:

  1. imi place imi place, si sosul e buuunnn!!! ador branza cu mucegai

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac mult pastele si branza aceasta le completeaza perfect!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata combinatie! Mi-ai facut pofta!Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Cat imi place branza cu mucegai !! sunt fanul nr.1 ~! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ceva savuros ai tu aici....hm...imi ploua in gura !
    Weekend linistit sa ai ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Iata si Craciunul trece,
    Nu-i zapada si e rece.
    Doar in inimi este cald si in verdele din brad.
    Si-a trecut o sarbatoare,
    Ce-a lasat in urma oare?
    Sper ca numai lucruri bune, sa fii fericita,lume!
    Asteptam sa vin-acum
    Anul Nou,este pe drum.
    Spor s-aveti la pregatire si distractie din plin!
    LA MULTI ANI 2012!

    RăspundețiȘtergere
  7. branza cu mucegai nu am mancat niciodata...Dar arata bine in farfurie!

    RăspundețiȘtergere