miercuri, 22 iunie 2016

Biscuiti cu nuca


Aceasta este o reteta derivata din cea "100/100/100" de saratele (desi, intotdeauna am pus mai multa faina, altminteri ies saratele super uleioase, dar probabil, din folclor e mai usor de retinut 100-100-100), ceva mai nutritiva, mai aromata si mai interesanta :-) . 

Daca va intereseaza si reteta initiala, o puteti gasi aici.

Pentru o tava de biscuiti am folosit:

- 100g de unt la temperatura camerei
- 100g de branza de vaci 6 % grasime
- 100g miez de nuca macinata
- 150g de faina alba
- un varf de lingurita de scortisoara

Am amestecat toate ingredientele, am obtinut un aluat maleabil, ca o plastilina, care s-a luat perfect de pe maini si de pe peretii vasului (in caz contrar, mai adaugati foarte putina faina).

Am intins o foaie potrivita ca si grosime de aluat, am decupat cu ajutorul unui pahar, am pus in tava cu hartie de copt, am stantat si bagat la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de aproximativ 25 minute (la un moment dat i-am intors de pe o parte pe alta). Pofta buna :-)!

4 comentarii:

  1. Buna! Am făcut acești biscuiți sunt minunați micuta e f incantata si vom pleca 4 zile într-un concediu, as dori sa ii fac pe drum si acolo sa aibă. Câte zile credeți ca ii pot păstra ținând cont ca nu au ou? Va mulțumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Cristina, ma bucur tare mult ca i-au placut celei mici :-)! Mai mult de 3 zile nu ti-i recomand, i-am luat si eu in concediu si a 4-a zi, desi nu aveau gust/miros rau, devenisera casanti si nu am mai avut incredere sa ii ofer. Deci maxim 3 zile as zice.. Concediu placut ! :-)

      Ștergere
    2. Buna Cristina. Poti sa-mi spui de unde ai cumparat formele pentru stantat?
      Multumesc.

      Ștergere
    3. Aceste stante le-am primit, au fost luate de la Kitchen shop, dar stiu ca se gasesc si pe aliexpress sau uneori in ofertele Lidl. Posibil si in marile hipermarketuri :-)

      Ștergere