joi, 2 iunie 2016

Briose cu legume


Caldura si statul in bucatarie nu prea merg mana in mana, asa ca, dubland cantitatile din aceasta reteta, ai asigurata o gustare sau chiar o cina rapida pentru copii sau chiar si pentru adulti. Noua ni s-au parut mai gustoase atunci cand s-au racit si reclamatia pe care am primit-o a fost ca...am facut prea putine.. :-)


Din aceste cantitati am obtinut 8 briose:
- 1 morcov mediu
- 1 dovlecel mediu
- 4 galbenusuri
- 2 linguri smantana
- 3-4 linguri faina
- 100g cascaval
- o mana verdeata (patrunjel si marar)
- 3 fire ceapa verde
 


Am curatat legumele - morcovul si dovlecelul i-am dat pe razatoare, iar dovlecelul l-am scurs foarte bine de zeama. Am ras cascavalul, am tocat verdeata si ceapa. Apoi, intr-un bol, am amestecat toate ingredientele. Optional, puteti adauga sare si piper dupa plac, dar sa stiti ca ies foarte gustoase si aromate si asa.  Am pus hartii de briose in tava si am bagat la cuptorul preincalzit la 190 de grade, timp de 35 de minute. Noua ne-au placut mai mult cand s-au racit. Pofta buna!

* Raman impecabile daca hartia se indeparteaza DUPA ce s-au racit.
** Nu folosesc albusuri datorita unei suspiciuni de alergie usoara; daca folositi si albusuri, sunt ok numai 2-3 oua, in functie de dimensiunea acestora.




2 comentarii:

  1. S-ar putea renunta la smantana si cascaval? Sau cu ce ar putea fi inlocuite? Avem aplv de aceea intreb..multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-e teama ca in lipsa unui lactat moale (iaurt, smantana, lapte) ar iesi mai mult un fel de omleta cu legume la cuptor... Dar puteti incerca sa incorporati inca 2 albusuri in locul smantanii si sa folositi fie un cascaval vegetal fie sa nu puneti deloc...Eventual faceti o cantitate mai mica, sa vedeti daca functioneaza.. Seara frumoasa!

      Ștergere