Motivul pentru care am folosit atat denumirea de "crutoane" cat si cea de "galuste" este simplu - daca le scufundati in zeama unei supe, se vor umfla si vor deveni pufoase precum galustele; iar daca le puneti alaturi, pe farfurie, raman crocante ca niste crutoane :-) astfel puteti impaca doua preferinte deodata! La baza, reteta este cea de galuste la cuptor, pe care o puteti gasi aici.
Pentru reteta acestor crutoane/galuste cu busuioc, am facut cateva modificari dupa cum urmeaza:
- 50g de unt topit la microunde si lasat un pic sa se racoreasca
- 50g de gris
- 50g de faina
- 50g de cascaval ras
- 3 galbenusuri
- 1 catel de usturoi zdrobit si tocat marunt
- 5 frunze de busuioc proaspat tocat
Am amestecat toate ingredientele pana am obtinut un fel de aluat pe care l-am intins cu mana, intr-o forma rotunda, mica, cu diametrul de 18cm, tapetata cu hartie de copt.
Am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute, pana ce a inceput sa se rumeneasca putin la suprafata. Grasimea din unt va tinde sa iasa la suprafata, sub forma unor "basicute", insa dupa ce se scoate tava din cuptor, se lasa sa se odihneasca putin compozitia si vor disparea "basicutele". Se scoate pe un tocator aluatul dupa ce s-a racit un pic si se taie sau decupeaza in diverse forme - va recomand forme cat mai regulate (inima, cerc) fiindca datorita cascavalului, formele cu detalii mai migaloase (braduti, animale) nu vor iesi frumos si se vor sfaramita. Marginile care nu se mai pot decupa se rup cubulete si se pun alaturi, intr-un bol din care se serveste toata lumea :-) . Pofta buna!
* Se pot rontai si in loc de biscuitei ;-)
**Se potrivesc foarte bine alaturi de o supa crema de dovleac, despre care va voi povesti in reteta urmatoare :-)
Buna! Au iesit delicioase primele 2 ture. Oare pot lasa si cele 3 albusuri?
RăspundețiȘtergere:-) ma bucur sa aud ca v-au placut! Daca folosesti oul intreg, e suficient sa pui numai 2 oua ;-)
Ștergere