Desi somonul este mai gustos, prefer pastravul de provenienta mai sigura, romanesc. Insa, din cand in cand, somonul se mananca cu pofta - cu doi pumnisori incarcati precum niste mici buldozere dispare ditamai fileul.
N-a fost la fel situatia ultima data cand am facut somon la cuptor, asa ca am ramas cu un surplus destul de generos, pe care a trebuit cumva sa il "reciclez". Si tare bine am facut :-) caci din budinca a inceput ospatul inca din timpul fotografierii, de nu ma mai putea opri din pozat si minunat :-)) - ce succes nesperat aceasta budinca!
Am folosit:
- 6 florete mari de broccoli congelat
- 1 morcov mic
- 3 galbenusuri
- 250g de smantana grasa
- 80g cascaval ras
- 140g file de somon facut in prealabil la cuptor
- putin piper
- o mana de marar tocat
Vasul ceramic l-am uns cu unt si l-am tapetat cu pesmet.
Inainte de "asamblare" |
Inainte de a pune in cuptor |
** Este gustoasa atat calda cat si rece, potrivita la pranz ori la cina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu