miercuri, 9 noiembrie 2016

Briose cu ciuperci



Atentie, ca reteta asta-i usoara rau! Dar are un ingredient esential - un sot si tatic pasionat (si el) de bucatarit <3 !


Se roaga sotul-cel-iubit - batand usor din gene si cu voce mieroasa - sa faca niste pandispan (stiti, clasic - functioneaza cu orice reteta de baza va place - noua ne place cu faina, lapte, smantana, nitel unt sau ulei desi merge si fara, galbenusuri si nitel praf de copt - ca deh, n-avem voie albusuri).


Cum amesteca dragul de el in compozitie, primeste incurajari "pune sa iasa mai muuulta compozitie".

Intre timp, se toaca marunt o ciuperca champignon, se rade o bucata de cascaval si se toaca niste verdeata (am avut chives la-ndemana).


Se ung repede 2 vase ramekin (de 250ml capacitate) cu unt si se tapeteaza cu pesmet sau cu faina (ca sa nu ne complicam cu tavi de briose, hartiute, nebunii).

Apoi, se ia sotul-cel-iubit prin invaluire, se fura subtil 4 polonice babane de aluat de pandispan (fix inainte sa se tranteasca nitel zahar in el, caci e "chec pentru adulti") si se amesteca bine in bol cu restul ingredientelor. Se repartizeaza cantitate egala in cele 2 vase ramekin si se baga la cuptorul preincalzit la 180 de grade, 30 min. 


Bun, bun, bun! :-) (au mers a-ntaia si la mic dejun!). Pofta mare! :-)

**Poate va inspira si Briosele cu conopida sau Briosele cu broccoli.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu