miercuri, 18 ianuarie 2017

Chifle cu ceapa verde si cascaval


Pornind de la delicioasele Chifle umplute cu Nutella, si facand toate modificarile necesare obtinerii unui preparat potrivit copiilor, am facut repejor 6 chifle mititele, numai bune de uns la micul dejun. Crusta usor crocanta, miezul aerat, pufos. 


Am folosit:
- 100g de faina alba
- 50ml de apa calduta
- un sfert de cub de drojdie proaspata
- 10ml de ulei
- 2-3 fire de ceapa verde tocata
- 2-3 linguri de cascaval ras

Pentru aluat am procedat astfel: drojdia am dizolvat-o in apa calduta, apoi am turnat-o in bolul in care  pusesem deja faina, am adaugat si uleiul si am framantat pana am obtinut un aluat elastic si omogen (in cazul in care este necesar, mai turnati foarte putin ulei, pana la obtinerea aluatului perfect). Am acoperit bolul cu un stergar si l-am pus pe un dulap, sus, la loc caldut, 30 de minute. Apoi am rupt 6 bucati de aluat si fiecare bucata am intins-o cu sucitorul pe un tocator de lemn (este necesar sa mai pudrati cu putina faina). Am presarat cascaval ras si ceapa verde, am impaturit aluatul si apoi l-am mai intins o data (in felul acesta bucatelele de cascaval si ceapa au intrat bine in aluat), apoi optional - decupati o forma dorita (eu am facut chifle in forma de floare). Am procedat la fel cu restul bucatilor de aluat. Am asezat chiflele in tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu un galbenus amestecat cu putin lapte si am presarat susan (puteti folosi, desigur, si mac). Le-am dat la cuptorul preincalzit la 200 de grade, 25 de minute, pana ce s-au rumenit putin. Pofta buna :-) !




2 comentarii:

  1. Cat de groasa se intinde foaia? Mie mi-au iesit subtiri si cam uscate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa zic cam de...5mm.. Ideea este ca, avand drojdie, se mai umfla si raman crocante la suprafata si cu miezul precum painea la interior.. Poate fie a fost foaia intinsa totusi prea subtire, fie drojdia nu s-a activat cum trebuie (acest lucru se poate intampla din mai multe motive).

      Ștergere