joi, 6 iulie 2017

Pandispanuri fructate, fara albusuri si fara zahar


Am gasit o solutie pentru deja cunoscuta reticenta a multora in fata dulciurilor fara zahar ('apai ce dulce mai e si asta?) care nu implica niciun zahar propriu-zis - fulgii de cocos. Dau un parfum minunat pandispanurilor, le confera o textura usoor crocanta si suplinesc, alaturi eventual de vreun fruct dulceag (o nectarina bine coapta dar cu pulpa inca tare, de pilda) gustul zaharului. In plus, sunt destule mamici care, din varii motive, nu folosesc albusuri si sunt in dilema, daca iese sau nu vreun aluat comestibil. Iese :- )! Sigur, nu-i chiar norisor pufos, dar iese un "biscotti-pandispan" foarte bun! 


Pentru o tava mica (non-aderenta), de 20cm diametrul, am folosit:
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de lapte
- 3 linguri rase de faina
- 3 linguri rase de fulgi de cocos
- 3 galbenusuri
- un varf de cutit de praf de copt

Iese un aluat usor vascos dupa amestecarea tuturor ingredientelor, pe care il intind cu o lingura, in strat subtire, pe fundul tavii. Apoi pun din loc in loc fructele - va recomand fructe cat mai nezemoase, pentru a nu incruzi aluatul - nectarine dulcege, taiate cubulete mici, sau chiar visine ori cirese proaspete (pe acestea le tai pe jumatate si le tavalesc putin prin faina inainte de a le adauga in aluat). 


Se baga la cuptorul preincalzit la 180 de grade, 30-35 de minute, in functie de cat de rumen va place. Se raceste pe un gratar, indata ce scoateti din cuptor. Pofta buna :-) !



4 comentarii:

  1. Multumim. Ne place cum a iesit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place ca e fara zahar. Daca adaug si albusurile batute spuma iasa bine?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pot adauga albusurile batute separat, spuma, pentru un rezultat mai pufos. Va iesi si fara zahar, sigur! :-)

      Ștergere