joi, 10 august 2017

Budinca de gris cu mere


O budinca racoritoare si aromata. La mine trebuie sa zumzaie placut pe fundal cuptorul ca sa ma simt bine, deci ma scuzati, e o chestiune complet subiectiva - eu nu inteleg inghetatele la copiii mici ... Am incercat, nu le-am priceput, nici nu i-au placut, ce bine ca suntem pe aceeasi lungime de unda, asa ca sa trecem la o... budinca. Cum ziceam - una racoritoare, caci pricep - e vara, mancam fresh :-) de la mic la mare.


Pentru o tava mica (diametrul 20cm) am folosit:
- 150g de mar ras
- 10 linguri de gris
- 100ml de lapte
- 1 galbenus (sau oul intreg)
- scortisoara dupa plac
- o lingura de fulgi de cocos 

Am amestecat toate ingredientele si le-am lasat 2-3 minute sa se odihneasca (grisul va incepe deja sa lege compozitia). Apoi am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana ce s-a rumenit frumos deasupra (aprox. 30 min).
Se lasa sa se raceasca si este gustoasa mancata rece; se potriveste si cu iaurt alaturi si poate sa fie o gustare ori mic dejun. Pofta buna :-) !

*Partea draguta este ca se preteaza cu tot felul de alte fructe (afine, de pilda, yummy!). Pentru o reteta gandita de la inceput cu afine, puteti arunca o privire si la ACEASTA reteta. Sau, daca va place combinatia banana cu mar, ACEASTA budincuta este fix ce trebuie :-).

2 comentarii:

  1. Yummy! A iesit o minunatie, mai bine decat ma asteptam. Am respectat reteta cu exceptia unui mic adaos, si anume cateva bucatele de cirese proaspete. Piticul meu de 14 luni a plans cand a terminat prima portie, a trebuit sa-i mai dau. Adultii s-au delectat si ei. Cu siguranta voi repeta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult pentru feedback! Ma bucur ca v-a placut! Se poate face in diferite feluri, astfel incat sa "para" de fiecare data alta budincuta :-) Poti incerca si cu afine, cu para in loc de mar, cu nuca in locul fulgilor de cocos si tot asa :-)

      Ștergere